Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25064
Название: Звільнення від орендної плати суб’єктів підприємницької діяльності під час дії карантину
Авторы: Сущ О. П.
Ключевые слова: орендар
орендодавець
договір оренди
звільнення від орендної плати
зменшення орендної плати
форс-мажор
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Сущ О. П. Звільнення від орендної плати суб’єктів підприємницької діяльності під час дії карантину / О. П. Сущ. // Актуальні питання діяльності суб’єктів господарювання в умовах пандемії COVID-19 : матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 26 лют. 2021 р. : тези допов. – Харків : ХНУВС, 2021. – С. 159-162.
Краткий осмотр (реферат): Covid-19 вніс корективи в життя на глобальному рівні. Немає жодного сектору економіки, який би не зазнав впливу коронокризи. Не виключенням є і господарська (підприємницька діяльність). Право на зайняття підприємницькою діяльністю задекларовано Конституцією України [1]. Відповідно до ст. 42 кожен має право на підприємницьку діяльність, яка не заборонена законом. Проте, під час пандемії право на зайняття підприємницькою діяльністю суб’єктів підприємництва зазнало великої кількості проблем, однією з яких є питання щодо договірних відносин оренди, зокрема, звільнення від орендної плати суб’єктів підприємницької діяльності під час дії карантину. Означена проблематика є досить цікавою з огляду на те, що при її вирішенні необхідно дотримуватися балансу прав та інтересів і наймача і наймодавця, оскільки кожен із них несе певні ризики та збитки. Актуальність цієї проблеми зумовлена тим, що під час дії карантину суб’єкти підприємницької діяльності фактично продовжують користуватися орендованим майном, як правило, торгівельними приміщеннями, проте таке користування в 90 відсотках випадків не пов’язане із здійсненням ними своєї основної діяльності – торгівельної чи виробничої. Тож виникає питання, чи зобов’язані суб’єкти підприємницької діяльності – наймачі за таких обставин сплачувати передбачені нормами законодавства та договором орендні плати (платежі)? Звільнення від орендної плати на період дії карантину є правом чи обов’язком орендодавця? Чи зобов’язаний наймач доводити обставини, на підставі яких він не може чи може частково користуватися орендованим майном?
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25064
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Сущ_О.П._Тези_Хнувс.PDF300,23 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.