Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25090
Название: Розвиток теоретичних основ забезпечення фінансової стабільності банку за результатами морфологічного аналізу сутності поняття «комплаєнс»
Авторы: Колодізєв О. М.
Коцюба О. В.
Ключевые слова: ризик-менеджмент
комплаєнс
управління банківськими ризиками
фінансова стабільність банку
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Колодізєв О. М. Розвиток теоретичних основ забезпечення фінансової стабільності банку за результатами морфологічного аналізу сутності поняття «комплаєнс» / О. М. Колодізєв, О. В. Коцюба // Бізнес Інформ. – 2018. – № 12. – C. 365 – 373.
Краткий осмотр (реферат): У сучасних умовах поняття «комплаєнс» все частіше використовується в міжнародній банківській практиці. Цей термін розглядається в контексті відповідності діяльності суб’єктів господарювання встановленим нормам, правилам, регулятивним актам, документам тощо. Для України, як для держави, що активно співпрацює із закордонними партнерами та інтегрує вітчизняні ринки в міжнародну спільноту, важливим є адаптація норм і законів регулювання ринків, банківського зокрема. У статті проведено морфологічний аналіз поняття «комплаєнс» з огляду на різні підходи вітчизняних та міжнародних авторів. За допомогою виділення істотних ознак, а також оцінки міри включення понять, що були обрані для аналізу, надано авторське бачення поняття «комплаєнс». Це дозволить у подальших дослідженнях обґрунтувати і побудувати ефективну структуру ключових елементів системи комплаєнс у банку з метою адаптації національного законодавства у сфері регулювання банківської діяльності до міжнародного.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25090
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
142_СТАТТЯ_Картка_Колодізєв О.М..pdf1,45 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.