Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25182
Название: Трансфертний підхід до мінімізації ризиків у процесі антикризового управління банком
Авторы: Колодізєв О. М.
Чмутова І. М.
Ключевые слова: антикризового управління банком
мінімізації ризиків
трансфертний підхід
рівні ризику
Дата публикации: 2005
Библиографическое описание: Колодізєв О. М. Трансфертний підхід до мінімізації ризиків у процесі антикризового управління банком / О. М. Колодізєв, І. М. Чмутова // Вісник Національного банку України. – 2005. – №10. – С. 25 – 27.
Краткий осмотр (реферат): У статті обґрунтовано розуміння того, що банк незалежно від обсягів послуг, прибутку та кількості працюючого персоналу, повинен знаходитися у стані постійного дослідження кризових явищ. Доведено, що успішне антикризове управління – це здатність швидко та ефективно реагувати на зміни ситуацій, незалежно від того, можна їх передбачити чи ні, але в основі управління кризами лежить розуміння сутності поняття „ризик”. Обґрунтовано, що антикризове управління банком повинне охоплювати не тільки розробку надзвичайних заходів щодо запобігання банкрутства, але й стратегії ризик-менеджменту, який дозволяє обмежити і знизити до мінімуму ризикові фактори банківської діяльності. Представлено перелік видів такої стратегії, серед яких запропоновано використовувати трансфертний підхід до управління ризиками, суть якого складається в частковій або повній передачі ризику від даного суб’єкта господарювання до інших контрагентів. Виділено низький рівень – контрактний трансферт і високий рівень – передачу ризиків в процесі страхування і хеджування у відповідності за рівнем спеціалізації страхових функцій.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25182
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
17_СТАТТЯ_Колодізєв.pdf9,12 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.