Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25213
Название: Управління економічним розвитком як результат визначення вектору інноваційної політики України
Авторы: Іванов Ю. Б.
Колодізєв О. М.
Ключевые слова: інноваційний розвиток
класифікація інновацій
групуванням класифікаційних ознак
стимулювання інноваційної діяльності
Дата публикации: 2009
Библиографическое описание: Іванов Ю. Б. Управління економічним розвитком як результат визначення вектору інноваційної політики України / Ю. Б. Іванов, О. М. Колодізєв // Інновації: проблеми науки та практики : монографія / за заг. ред. В. С. Пономаренка, М. О. Кизима, Ю. Б. Іванова. – Харків : ФОП Лібуркіна Л. М. : ВД ІНЖЕК, 2009. – С. 9 – 24.
Краткий осмотр (реферат): В роботі представлено результати наукового узагальнення позитивної ролі інновацій на мікро- та макроекономічному рівнях, виходячи зі світових прикладів економічного зростання держав на основі широкого впровадження інновацій та активізації інноваційних процесів, свідчить про необхідність вибору напрямів інноваційного розвитку, формування економічно обґрунтованої інноваційної політики в Україні. Результати аналізу підходів до визначення рівнів новизни дозволили зробити висновок про недостатню визначеність, складність та комплексність поняття «інновація». На основі аналізу існуючих підходів до класифікації інновацій за результатами їх узагальнення та систематизації запропоновано комплексний авторський підхід з врахуванням і визначенням окремих груп класифікаційних ознак (групуванням ознак), що є доцільним в аспекті здійснення вибору груп класифікаційних ознак у відповідності з етапами схеми організації процесу інноваційного розвитку економіки, коли кожна класифікаційна група ознак відображує певні визначальні характеристики інновацій. Розвиток теоретичних уявлень про сутність інновацій та процес інноваційного розвитку, їх системна класифікація на основі запропонованого автором узагальнюючого підходу з врахуванням специфіки сучасного етапу розвитку, дозволили забезпечити реалізацію концептуальних засад економічного зростання економіки на основі інноваційної моделі та сформувати нові підходи в процесі прийняття й реалізації управлінських рішень. Усвідомлення потреби в інноваційному шляхові розвитку України дозволило обґрунтувати комплекс організаційно-економічних заходів стимулювання інноваційної діяльності з урахуванням певного рівня господарювання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25213
Располагается в коллекциях:Монографії (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
55_МОНОГРАФIЯ__Iванов_Ю.Б.,_Колодiзeв_О.М..pdf362,13 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.