Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25256
Название: Роль і значення римського приватного права для розвитку сучасного цивільного права
Авторы: Ваганова І. М.
Ключевые слова: приватне право
цивільне законодавство
Римська імперія
Болонська школа
дигести
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Ваганова І. М. Роль і значення римського приватного права для розвитку сучасного цивільного права / І.М. Ваганова // Actual trends of modern scientific research: Proceeding of IX International Scientific and Practical Conference. – 11–13 april 2021 р. – Munich, Germany, 2021. – С. 573-579.
Краткий осмотр (реферат): Колись римське право називали «писаним розумом» (ratio scripta). Зрозуміло, сучасне приватне право пішло далеко вперед у регламентації найскладнішої сфери майнових відносин, особливо торгового (комерційного) обігу. Новітні юридичні конструкції як з цеглинок складаються з основних, елементарних понять і категорій, розроблених саме в римському праві. З цієї точки зору римське приватне право продовжує залишатися основою для вивчення цивільного та торгового законодавства і базою для підготовки кваліфікованих юристів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25256
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Тези__Ваганова_Германия.pdf259,88 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.