Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25284
Название: Особливості економічної нерівності у східноєвропейських країнах з транзитивною економікою
Авторы: Черкашина Т. С.
Ключевые слова: тенденції економічної нерівності
східноєвропейських країнах
з транзитивною економікою
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Черкашина Т. С. Особливості економічної нерівності у східноєвропейських країнах з транзитивною економікою / Т. С. Черкашина // Управлінська діяльність: досвід, тенденції та перспективи : матеріали III Всеукр-ої наук.-практ. конф., 27 квіт. 2021 р. : тези допов. – Харків, 2021. ‒ С. 174-176.
Краткий осмотр (реферат): Досліджено стан і тенденції економічної нерівності у східноєвропейських країнах з транзитивною економікою (Білорусі, Боснії та Герцеговині, Молдові, Україні) за допомогою коефіцієнта Джині за доходом і коефіцієнта Джині за майном. Встановлено, що за період 1991-2020 рр. ступінь економічної нерівності населення за доходами має тенденцію до зменшення, у той час як за ступенем накопиченого багатства спостерігається чіткий тренд до спадковості накопиченого багатства та зосередження фізичного та фінансового капіталу так званими “олігархічними“ кланами. З метою зменшення економічної економічної нерівності в аналізованих країнах запропоновано наступне: реформування національної фіскальної політики шляхом застосування прогресивної шкали та введення показника неоподатковуваного мінімуму; впровадження трирівневої пенсійної системи (Пенсійний фонд України – пенсійні фонди підприємств – приватні пенсійні фонди); підтримка та розвиток галузей з високою доданою вартістю, що пропонують більш високу оплату праці та сприяють збільшенню сукупних доходів своїх працівників.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25284
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Черкашина_тези_.pdf236,29 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.