Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25287
Название: Кар’єрний самоменеджмент як інструмент управління кар’єрними процесами на підприємстві
Авторы: Мішина С. В.
Мішин О. Ю.
Ключевые слова: ділова кар’єра
кар’єра
кар’єрні процеси
кар’єрний самоменеджмент
персонал
самоменеджмент
управління діловою кар’єрою
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Мішина С. В. Кар’єрний самоменеджмент як інструмент управління кар’єрними процесами на підприємстві / С. В. Мішина, О. Ю. Мішин // Електронне наукове фахове видання "Ефективна економіка". – 2021. – № 1. – Режим доступу: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/1_2021/79.pdf.
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто сутність понять “самоменеджмент”, “кар’єрний самоменеджмент” та “кар’єрний процес”. Уточнено визначення поняття “кар’єрний самоменеджмент”, що на відміну від існуючих, ґрунтується на поєднанні функціонального, процесного та цільового підходів до управління кар’єрними процесами і дозволяє досягти його універсальності та розширення сфери застосування. Обґрунтовано роль кар’єрного самоменеджменту в управлінні різними видами кар’єрних процесів на підприємстві. Проаналізовано основні положення та можливість застосування в управлінні кар’єрними процесами концепцій самоменеджменту. Розроблено концептуальну модель системи кар’єрного самоменеджменту, що включає мету, завдання, принципи, функції та інструменти самоменеджменту, що застосовуються в управлінні кар’єрними процесами на підприємстві. Удосконалено науково-методичний підхід щодо формування системи кар’єрного самоменеджменту за рахунок виділення ресурсного забезпечення, цільової та функціональних підсистем. Серед функціональних підсистем кар’єрного самоменеджменту виділено підсистеми: самооцінки; самопланування, самоадаптації; самомотивації, саморозвитку, кар’єрних комунікацій; протидії кар’єрним кризам; самопрезентації та самопросування; самоконтролю кар’єрних процесів. У складі ресурсного забезпечення виділено: фінансове, програмне, інформаційне та методичне забезпечення. Запропоновано систематизований за функціональною ознакою перелік методів та інструментів кар’єрного самоменеджменту та проаналізовано можливість їх застосування у вітчизняній практиці. Уточнено класифікацію кар’єрних процесів за рахунок їх систематизації за такими ознаками, як: характер протікання, ступінь безперервності; траєкторія просування; часова ознака; швидкість протікання. Обґрунтовано переваги використання кар’єрного самоменеджменту як для працівників, так і для роботодавців.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25287
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Мiшина,_Мiшин79.pdf355,28 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.