Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25343
Название: Роль місцевих податків і зборів у формуванні доходів бюджетів місцевого самоврядування
Авторы: Юшко С. В.
Ключевые слова: місцеві податки і збори
місцеві бюджети
бюджети місцевого самоврядування
доходи місцевих бюджетів
автономія місцевого самоврядування
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Юшко С. В. Роль місцевих податків і зборів у формуванні доходів бюджетів місцевого самоврядування / С. В. Юшко // Фінанси України. – 2018. – № 1. – С. 72-87.
Краткий осмотр (реферат): Самостійність і незалежність місцевих бюджетів, закріплена у Бюджетному кодексі, можлива лише за умови належного забезпечення органів влади відповідними джерелами доходів, вагоме місце серед яких, на думку вітчизняних та зарубіжних вчених, мало б належати місцевим податкам і зборам. В роботі проаналізовано склад і структуру місцевих податків і зборів, що мали місце на кожному з етапів становлення системи місцевого оподаткування в Україні, названі найбільш фіскально значимі платежі. Визначені причини нарощування надходжень від місцевих податків і зборів у доходах місцевих бюджетів, починаючи з 2011 р. Продемонстровано наслідки перенесення окремих платежів із групи загальнодержавних до місцевих у контексті їхнього впливу на формування доходів бюджетів. Наголошено на імовірності виникнення ризиків порушення стабільності дохідної бази адміністративно-територіальних одиниць в умовах скасування з 2011 р. законодавчої норми про обов’язковість зарахування місцевих податків і зборів до доходів місцевих бюджетів. Підкреслено неприпустимість обмеження прав місцевих рад у ході реалізації ними власних повноважень щодо запровадження та адміністрування на ввірених їм територіях місцевих податків і зборів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25343
Располагается в коллекциях:Статті (Ф)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Юшко_стат_я_Мiсцевi_податки_i_збори_2018...pdf137,76 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.