Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25344
Название: Українська практика оподаткування фізичних осіб-підприємців
Авторы: Юшко С. В.
Ключевые слова: оподаткування фізичних осіб-підприємців
загальна система оподаткування
спрощена система оподаткування
єдиний податок
податкове навантаження
чистий оподатковуваний дохід
єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Юшко С. В. Українська практика оподаткування фізичних осіб-підприємців / С. В. Юшко // Фінанси України. – 2019. – № 1. – С. 50-67.
Краткий осмотр (реферат): У статті аналізується сучасна практика оподаткування фізичних осіб-підприємців в Україні. Детально розглядаються умови застосування загальної та спрощеної систем оподаткування. Проводиться визначення належних до сплати сум обов’язкових платежів при роботі підприємців у складі кожної з груп платників єдиного податку та на загальній системі оподаткування, розраховано рівень податкового навантаження. На конкретних прикладах продемонстрована відсутність однозначних переваг оподаткування підприємців у складі нижчої (за номером) групи платників єдиного податку порівняно з вищою (за номером) групи чи порівняно із загальною системою оподаткування, окрім оподаткування у першій групі платників єдиного податку порівняно з другою групою. Окреслені напрями використання спрощеної системи оподаткування у рамках мінімізації податкових платежів суб’єктів підприємництва, наголошено, що така оптимізація обертається реальними втратами для держави. Висловлена авторська думка про недоцільність через названі обставини узагалі відмовлятися від спрощеної системи оподаткування, надано рекомендації щодо коригування умов її застосування в рамках окремих операцій. Наголошено на основних недоліках загальної системи оподаткування, запропоновано шляхи її удосконалення у контексті гармонізації інтересів держави та суб’єктів підприємництва.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25344
Располагается в коллекциях:Статті (Ф)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Юшко_стат_я_Оподаткування_ФОПiв_2019...pdf136,38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.