Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25355
Название: Формування фінансової конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств
Авторы: Шиян Д. В.
Ключевые слова: фінансова стійкість
ліквідність
конкурентоспроможність
ефективність
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Шиян Д. В. Формування фінансової конкурентоспроможності сільськогосподарських підприємств / Д. В. Шиян // Стратегія і практика інноваційного розвитку фінансового сектору України: зб. матеріалів ІV міжнар.наук.-практ. конф., 25–26 бер. 2021 р. : тези допов. – Ірпінь, 2021. ‒ С. 236-238.
Краткий осмотр (реферат): Практика економічного життя показує, що ринок і конкуренція є основними механізмами розвитку сучасної економіки, більш могутніми і дієвими, ніж будь-які інші фактори її руху. Функціонування ринку буде тим ефективніше, чим інтенсивніша конкуренція на ньому і чим кращі створені умови для її прояву. Саме конкуренція змушує підприємства проводити таку політику щоб залишатись на ринку і пристосуватися до умов ринку. Подібну здатність багато авторів сьогодні ототожнюють з відповідним рівнем їх конкурентоспроможності. Найбільш поширене трактування поняття конкурентоспроможності пов’язане з здатністю об’єкта витримувати конкуренцію в порівнянні з аналогічними об’єктами в умовах конкурентного ринку. Окремим, важливим аспектом при цьому є фінансова конкурентоспроможності підприємства. Підкреслюється, що враховуючи домінантне значення фінансових ресурсів у системі ресурсного забезпечення підприємства, фінансова складова відтворювального процесу є фундаментальною основою підвищення рівня його конкурентоспроможності й потужним каталізатором економічного розвитку. Було також здійснено аналіз взаємозв’язку рівня фінансової стійкості та структури виробництва з точки зору співвідношення галузей рослинництва та тваринництва. Виявилось, що найбільшу питому вагу тваринництва мали підприємства з другим типом фінансової стійкості (співвідношення галузі рослинництва та тваринництва 0,591:0,409), а найменшою вона була у підприємств четвертого типу (співвідношення галузей 0,986:0,014). Підприємств першого типу дане співвідношення дорівнювало 0,858:0,142.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25355
Располагается в коллекциях:Статті (ЕПОБ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Шиян Д.В. ФОРМУВАННЯ Ф_НАНСОВОЇ.pdf557,59 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.