Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25403
Название: Управлінські аспекти організації праці
Авторы: Ваганова І. М.
Ключевые слова: організація праці
продуктивність праці
розподіл та кооперація праці
раціоналізація
зміст організації праці
принципи організації праці
наукова організація праці
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Ваганова І. М. Управлінські аспекти організації праці / І. М. Ваганова // Науковий вісник Міжнародного гуманітарного університету. Серія «Юриспруденція». ‒ 2021. – № 49. ‒ С. 117-120.
Краткий осмотр (реферат): У статті проаналізовані основні підходи, що розкривають зміст поняття «організація праці». Визначено, що розумний підхід до організації праці на підприємстві буде сприяти зростанню продуктивності праці, інтенсифікації виробництва, і у кінцевому результаті, підвищенню прибутку підприємства. Доведено систематизацію організаційно-методичних підходів та обґрунтування практичних рекомендацій по вдосконаленню управлінських аспектів організації праці персоналу підприємства. Автор доводить, що організацію праці можна розглядати і в якості найважливішого способу управління, оскільки за допомогою організації праці координується і регулюється увесь виробничий процес в цілому. Встановлено зміст організації праці. Вказано на те, що під раціональною організацією праці розуміють таку організацію, яка ґрунтується на досягненнях науки і передовому досвіді, дозволяє найефективніше з’єднати техніку і людей виробничому процесі, забезпечує підвищення продуктивності праці і збереження здоров'я людини. Проведено систематизацію пріоритетних принципів раціональної організації праці персоналу. До них варто віднести наступні: принцип науковості, принцип комплексності, принцип ефективності, принцип гуманності, принцип створення державної системи підтримки проектного фінансування Приділена увага тому,що система раціональної організації праці в сучасних умовах є основою ефективної діяльності трудових колективів підприємств і організацій різних сфер діяльності і форм власності. Встановлено, що ефективність мотивації завжди пов'язана з конкретною ситуацією і визначається мірою досягнення економічних і соціальних цілей організації. Проаналізовано, що особливу значущість нині має спрямованість системи організації праці на рішення стратегічних завдань розвитку підприємства. Акцентована увага на тому, що механізм вдосконалення організації праці на підприємстві в сучасності повинен базуватися на фундаментальних основах наукової організації праці. Зроблено висновок, що процес вдосконалення організації праці на рівні підприємства - це приведення трудової діяльності людей в систему, що забезпечує досягнення максимально можливого корисного ефекту з урахуванням конкретних умов цієї діяльності і рівня відповідальності. Організація праці є координаційною складовою систем управління трудовими і виробничими стосунками на підприємстві. Найбільшого ефекту від впровадження раціональної організації праці на підприємстві можна досягти лише у тому випадку, якщо вона здійснюватиметься в комплексі з науково-обгрунтованими заходами, сприяючими вдосконаленню технологічних процесів, матеріально-технічного забезпечення, організації виробництва і управління.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25403
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття_Ваганова_2021__Одеса.pdf398,63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.