Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25707
Название: Право на освіту – реалії часу
Авторы: Сергієнко В. В.
Ключевые слова: освіта
право на освіту
правове регулювання
Конституція України
соціальні права
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Сергієнко В. В. Право на освіту – реалії часу / В. В. Сергієнко // Нові завдання та напрями розвитку юридичної науки у ХХІ столітті: матеріали міжнар. наук.-практ. конф., 26-27 лют. 2021 р. : тези допов. Одеса, 2021. – С. 136- 141.
Краткий осмотр (реферат): Відповідно до положень ст. 1 Конституції - Україна є соціальною, правовою державою, а відтак виходячи з зазначеного положення основним напрямком діяльності держави має бути соціальна спрямованість з дотриманням верховенства права. Враховуючи соціальну направленість діяльності держави, вона має забезпечити основні соціальні права та свободи людини що прямо закріплено у положенні ст. 3 Конституції, відповідно до якої людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Суворе і точне дотримання Конституції - є вища норма поведінки органів державної влади, посадових осіб але і всіх громадян і громадських організацій. Тому держава при прийняті та реалізації певних програм розвитку та реформування країни має звертати увагу на відповідність прийнятих норм та програм конституційнім нормам. При здійснені реформування соціальної сфери, дотримуватись положення, що всі прийняті нормативні акти не мають зворотної сили, та не можуть погіршувати становище населення яке було до моменту прийняття нового Закону.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25707
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Тези__Сергieнко.PDF627,89 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.