Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25711
Название: Фактори конкурентоспроможності закладів вищої освіти України
Авторы: Раєвнєва О. В.
Малишко Є. О.
Бровко О. І.
Чернишов В. В.
Ключевые слова: конкурентоспроможність
фактор
ринок праці
освітні послуги
інвестиції
інновації
заклад вищої освіти
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Раєвнєва О. В. Фактори конкурентоспроможності закладів вищої освіти України / О. В. Раєвнєва, Є. О. Малишко, О. І. Бровко та ін. // Бізнес - Інформ. ‒ 2020. ‒ №12. ‒ C. 109–116.
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена дослідженню факторів зовнішнього та внутрішнього середовища, які забезпечують конкурентоспроможність закладу вищої освіти. Доведено, що конкурентоспроможність ЗВО доцільно розглядати, як інноваційно-активну діяльність, що виступає критичною умовою довгострокового і сталого економічного розвитку освіти в сучасній глобальній економіці знань. Метою статті є виявлення факторів конкурентоспроможності ЗВО України як основи формування та подальшого розвитку інноваційно-активного університету в сучасних умовах трансформації національної системи вищої освіти. Проведений системний та морфологічний аналіз дозволив провести групування факторів за ступенем впливу на конкурентоспроможність ЗВО та побудувати граф зв’язку між даними факторами. Запропоновано ієрархію вибору факторів конкурентоспроможності університету, яка дозволяє поєднати цілі і завдання спрямованих на прогнозування, вдосконалення, розв’язання, моделювання, аналіз, що виступатиме інструментом при формуванні комплексної оцінки щодо підвищення рівня конкурентоспроможності ЗВО. Проведений аналіз та застосування проблемно-орієнтованого підходу дозволив визначити п’ять рівнів, на яких встановлено взаємообумовлений ієрархічний вплив між факторами, що виступає основою формування концептуальних заходів, спрямованих на підвищення конкурентоспроможності ЗВО.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25711
Располагается в коллекциях:Статті (СЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Раeвнeва,_Малишко,_Бровко,_Чернишов_стаття_2020.pdf676,96 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.