Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25784
Название: Застосування методу експертних оцінок в економічних дослідженнях
Авторы: Мартинова О. В.
Шевченко О. К.
Ключевые слова: експертні оцінки
ранг
коефіцієнт кореляції
коефіцієнт конкордації
критерій
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Мартинова О.В. Застосування методу експертних оцінок в економічних дослідженнях / О. В. Мартинова, О. К. Шевченко // Молодий вчений. Науковий журнал. ‒ 2021. ‒ № 2(90). ‒ С. 259-266.
Краткий осмотр (реферат): Питання вдосконалення методів управління набувають дуже важливе значення. У зв’язку з цим все ширше використовуються експертні методи, під якими розуміють комплекс логічних і математико-статистичних методів і процедур, спрямованих на отримання від фахівців інформації, необхідної для підготовки та вибору раціональних рішень. У статті розглянуто теоретичні питання, сутність та особли- вості використання методу експертних оцінок. Представлено рекомендації щодо практичного використання методу експертних оцінок на різних прикладах. У статті узагальнено переваги та недоліки різних методів експертних опитувань: обговорення, колективна генерація ідей та закрите обговорення. Розглянуті аспекти застосування методів експертних оцінок в економічних дослідженнях дають можливість достатньо швидко оцінити ризики і прийняти оптімальні рішення в управлінні економічними процесами.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25784
Располагается в коллекциях:Статті (ВМЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
_Мартинова_ Молодий вчений№2(90) - online-сторінки-1-2,7,160-167.pdf754,86 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.