Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25812
Название: Теоретико-методичні аспекти визначення впливу глобалізаційних процесів на розвиток економіки України
Авторы: Бестужева С. В.
Козуб В. О.
Ключевые слова: глобалізація
глобалізаційні процеси
економіка України
показники динаміки
економетрична модель
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Бестужева С. В. Теоретико-методичні аспекти визначення впливу глобалізаційних процесів на розвиток економіки України / С. В. Бестужева, В. О. Козуб // Науковий вісник Ужгородського нац-го ун-ту / Серія: Міжнародні економічні відносини та світове господарство. ‒ Гельветика, 2021. – Вип. 36. – С. 25-30.
Краткий осмотр (реферат): В роботі пропонується науковий підхід до визначення впливу глобалізаційних процесів на розвиток економіки України на основі аналізу динаміки показників ступеня інтегрованості економіки України у систему світогосподарських зв’язків. Автори визначають ступінь інтегрованості України у світовий економічний простір за її місцем у рейтингах глобалізації та відкритості економіки. Авторами за результатами економетричного аналізу розроблено рекомендації щодо впливу на розмір ВВП України найбільш значущих факторів, а саме обсягу експорту товарів та послуг у % до ВВП, обсягу прямих іноземних інвестицій та кількості іноземців, що в’їхали до України, а в якості негативних факторів визначено кількість еміграції робочої сили з України та обсяг імпорту товарів та послуг. За результатами проведеного моделювання запропонована послідовність розробки заходів щодо підвищення рівня відкритості економіки України в контексті її глобалізації.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25812
Располагается в коллекциях:Статті (МЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Бестужева С. В., Козуб В. О. _стаття.pdf689,43 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.