Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25816
Название: Розвиток системи нетарифного регулювання зовнішньої торгівлі України : теоретико-прикладний аспект
Авторы: Бестужева С. В.
Шевченко В. В.
Ключевые слова: нетарифне регулювання
експорт
імпорт
зовнішня торгівля
фактор
розвиток
моделювання
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Бестужева С. В. Розвиток системи нетарифного регулювання зовнішньої торгівлі України : теоретико-прикладний аспект / С. В. Бестужева, В. В. Шевченко // Інфраструктура ринку. Електронний науково-практичний журнал. – Одеса: Гельветика, 2021. ‒ Вип. 51. – С. 9-15.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто теоретичні засади використання інструментів нетарифного регулювання зовнішньоторговельної діяльності суб’єктів господарювання України. Обґрунтовано, що участь України у Світовій організації торгівлі створює додаткові переваги у використанні саме нетарифних інструментів у регулюванні як експорту, так і імпорту. Проаналізовано сучасну систему нетарифного регулювання України як повноцінного учасника Світової організації торгівлі, так і країни-партнера країн Європейського Союзу після підписання Угоди про асоціацію. Визначено, що пріоритетними галузями експортного спрямування є агропромисловий комплекс та харчова промисловість, які у перспективі можуть стати основою нарощування експортного потенціалу країни. У зв’язку з цим у статті з використанням методу кореляційно-регресійного аналізу була побудована економіко-математична модель оцінки впливу факторів на обсяги імпорту товарів з ЄС до України за тарифними квотами. На основі результатів моделювання авторами розроблені заходи щодо удосконалення системи нетарифного регулювання в Україні.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/25816
Располагается в коллекциях:Статті (МЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Бестужева, Шевченко_стаття.pdf966,61 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.