Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26882
Название: Аналіз теоретичних підходів до визначення сутності зовнішнього середовища міжнародного бізнесу підприємства
Авторы: Шталь Т. В.
Бунчикова Т. С.
Ключевые слова: міжнародний бізнес
зовнішнє середовище
аналіз
критерії
узагальнення
підприємство
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Шталь Т. В. Аналіз теоретичних підходів до визначення сутності зовнішнього середовища міжнародного бізнесу підприємства / Т. В. Шталь, Т. С. Бунчикова // Економіка і суспільство. – 2021. – № 31.
Краткий осмотр (реферат): Cтаття присвячена обґрунтуванню доцільності та нагальної необхідності дослідження зовнішнього середовища суб’єктів господарювання в умовах сучасних докорінних змін у світовій економічній системі. Досліджуючи підприємство як відкриту систему, яка функціонує в умовах турбулентності світових ринків, доцільно виокремлювати його зовнішнє та внутрішнє середовище. При цьому не можна спрощено розглядати їх як за змістом, так і за с структурою. В економічній літературі існує значна кількість наукових визначень щодо сутності поняття «зовнішнє середовище», однак єдиного підходу до тлумачення даної дефініції, на думку авторів, не існує. Даний факт і обумовлює доцільність поглибленого дослідження наукових напрацювань у даному аспекті. В статті авторами проведений критеріальний аналіз існуючих визначень сутності зовнішнього середовища функціонування підприємства, виокремлено та запропоновано підходи до структурування наукових поглядів та надано власне його трактування для поглибленого виявлення його характерних особливостей у сфері міжнародного бізнесу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26882
Располагается в коллекциях:Статті (МЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Шталь, Бунчикова_стаття.pdf206,27 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.