Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26917
Название: Обґрунтування впливу митного контролю на конкурентоспроможність держави
Авторы: Черкашина В. Г.
Ключевые слова: митний контроль
конкурентоспроможність
зовнішньоекономічна сфера
митна безпека
митні ризики
спрощення митних процедур
управління ризиками
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Черкашина В. Г. Обґрунтування впливу митного контролю на конкурентоспроможність держави: дипломна робота на здобуття освітнього ступеня магістра: спец. 072 ″Фінанси, банківська справа та страхування″ / В. Г. Черкашина. – Харків : ХНЕУ ім. С. Кузнеця, 2021.
Краткий осмотр (реферат): Магістерська дипломна робота присвячена вивченню теоретичних засад і практичних положень здійснення митного контролю. Уточнено зміст поняття «митний контроль», виділено його складові відповідно до завдань та правового статусу митних органів. Акцентовано увагу на особливостях організації та проведення контролю митними органами. Узагальнено нормативно-правове забезпечення здійснення митного контролю. Проаналізовано стан розвитку зовнішньоекономічної діяльності України. За допомогою методу екстраполяції здійснено прогноз експорту та імпорту. Оцінено митний контроль з точки зору дієвості, результативності та ефективності. Оцінено міжнародні рейтинги в рамках визначення ефективності митного контролю, а також порівняно позиції нашої країни у даних рейтингах з її територіальними сусідами. Досліджено забезпечення митної безпеки в умовах спрощення митного контролю. Виявлено показники, які більшою мірою впливають на митну безпеку. Запропоновано заходи для підвищення ефективності боротьби з порушенням митних правил та виділено основні напрями досягнення митної безпеки. Надано рекомендації щодо реформування системи управління ризиками у сфері митного контролю. Розроблено напрями вдосконалення в контексті підвищення конкурентоспроможності держави. Результати розробок можуть бути застосовані у практичній діяльності контролювальних органів України.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/26917
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні випускні роботи здобувачів вищої освіти (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Черкашина_диплом_..........pdf1,58 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.