Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27105
Название: Формування лінгвокультурної компетентності засобами креолізованих текстів на занятті з іноземної мови
Авторы: Ципіна Д. С.
Ключевые слова: вербальний концепт
карикатура
креолізація
креолізований текст
лінгвокультурна компетентність
полікодовий текст
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Ципіна Д. С. Формування лінгвокультурної компетентності засобами креолізованих текстів на занятті з іноземної мови / Д. С. Ципіна // Актуальні питання гуманітарних наук: міжвузівський збірник наукових праць молодих вчених Дрогобицького держ. педаг-го ун-ту ім. І. Франка / [редактори-упорядники М. Пантюк, А. Душний, І. Зимомря]. – Дрогобич: «Гельветика», 2021. – Вип. 41. ‒ Т. 3. – C. 256 – 261.
Краткий осмотр (реферат): Статтю присвячено аналізу формування лінгвокультурної компетентності засобами креолізованих текстів на занятті з іноземної мови у закладах вищої освіти та виокремленні їх особливостей. Проаналізовано понятійний зміст терміну «креолізований текст» зокрема, досліджено, що приєднання зображення до вербального тексту призводить до зменшення його емоційності, знижує його інформативність та переконливість. Зазначено, що взаємодія концепту зображення та концепту вербального тексту призводить до створення єдиного загального концепту креолізованого тексту. Виокремлено три основні групи текстів в залежності від наявності зображення та характеру його зв′язку з вербальною частиною: тексти з нульовою креолізацією, тексти з частковою креолізацією, тексти з повною креолізацією. Досліджено, що розуміння креолізованих текстів пов′язане з володінням студентами лінгвокультурної компетентності, до складу якої входять лінгвістична компетенція, етнокультурна компетенція, аксіологічна компетенція. Дано детальний аналіз карикатурі як одному з видів креолізованих текстів та значення її використання на заняття з іноземної мови з метою формування лінгвокультурної компетентності студентів, виокремлено її особливості, серед яких смислова та структурна єдність вербального і візуального компонентів та сатирична спрямованість, та її переваги.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27105
Располагается в коллекциях:Статті ( ІМтаМК)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
5 Стаття_Ципіна.pdf350,87 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.