Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27221
Название: Теоретико-методологічні засади дослідження економічних термінів української мови
Авторы: Шелепкова І. М.
Ключевые слова: термін
економічна термінологія
термінологія
термінологічні словники
галузь економіки
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Шелепкова І. М. Теоретико-методологічні засади дослідження економічних термінів української мови / І. М. Шелепкова // Науковий журнал «Закарпатські філологічні студії». ‒ Ужгород, 2021. ‒ Вип. 19.
Краткий осмотр (реферат): У роботі проаналізуємо та систематизуємо теоретико-методологічні засади дослідження економічної термінології української мови; можливості їхнього використання у дослідницькій і навчальній практиці, при формуванні нормативно-правової бази економічної політики держави. Адже на сьогодні термінологія відіграє провідну роль у всіх живих мовах у створенні так званого міжнародного лексичного фонду, тому що мистецтво, техніка і економіка «не замикаються» в національних межах. У зв’язку з цим як в практиці міжнародного спілкування, так і в лінгвістичній науці посилюється інтерес до всього, що в різних мовах є загальним і подібним. Процесу обміну науковою економічною інформацією сприяють лінгвістичні і екстралінгвістичні чинники. На сьогодні жодна держава у світі не може успішно розвиватися без інтеграції до світової економіки. Причому простежується пряма пропорційна залежність між ступенем інтеграції в світове господарство і рівнем розвитку внутрішньої економіки. Це не може не позначитися на словниковому фонді української мови. Такі зміни є поштовхом для зростання інтересу до проблем термінології, для появи нового підходу до вивчення мови, пов’язаної з універсальністю мовних номінацій в сучасних мовах, які спостерігаються в економічних терміносистемах. Для нас терміносистема викликає інтерес як модель, що описує людську діяльність у сфері економіки. Така терміносистема відображає сучасний стан економіки. Економічна терміносистема – це складне ціле на позначення взаємозв’язаних на лінгвістичному рівні наукових і професійних понять мови економіки. При цьому терміносистема є основним елементом, є частиною системи, єдиного цілого. Економічна терміносистема, яка є динамічною частиною словникового складу загальнолітературної мови, відповідає сучасному рівню розвитку суспільства.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27221
Располагается в коллекциях:Статті (УМПІГ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Шелепкова_I.М._стаття_Закарпаття_(2).pdf384,39 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.