Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27380
Название: Дослідження показників розвитку здатності до відчуття ритму в учнів основної школи з вадами зору
Авторы: Рядова Л. О.
Цигановська Н. В.
Гончар В. В.
Ключевые слова: вади зору
здатність до відчуття ритму
координаційні здібності
ритмічні рухи руками і ногами
середній шкільний вік
учні основної школи
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Рядова Л. О. Дослідження показників розвитку здатності до відчуття ритму в учнів основної школи з вадами зору / Л. О. Рядова, Н. В. Цигановська, В. В. Гончар // Науковий часопис Нац-го пед. ун-ту ім. М. П. Драгоманова. Серія № 15 «Науково-педагогічні проблеми фізичної культури (фізична культура і спорт)» : зб. наук. пр. / За ред. О. В. Тимошенка. – Київ : НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2022. – Вип. 1 (145). – С. 89-93.
Краткий осмотр (реферат): На основі аналізу наукової та методичної літератури розкрито значення зору в розвитку здатності до відчуття ритму у слабозорих дітей. Розглядалися показники здатності до відчуття ритму в учнів основної школи з вадами зору, що визначалися за результатами виконання ритмічних рухів руками і ногами. В дослідженні взяли участь 117 слабозорих школярів 5-10-х класів. Установлено, що найвищі показники здатності до відчуття ритму зафіксовано в учнів 9-го та учениць 8-го класів. Представлено порівняння результатів відчуття ритму у школярів середніх класів з вадами зору у статевому та віковому аспектах. Виявлено, що у дівчат вони кращі, ніж у хлопців. Вікова динаміка досліджуваних показників у зазначеного контингенту носить різноспрямований характер.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27380
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.