Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27496
Назва: Міжнародна міграція робочої сили в сучасних умовах та її вплив на міграційну політику держави
Автори: Дзеніс О. О.
Шарко Н. Г.
Теми: міграція
робоча сила
міжнародна трудова міграція
наслідки міграційної політики
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Дзеніс О. О. Міжнародна міграція робочої сили в сучасних умовах та її вплив на міграційну політику держави / О. О. Дзеніс, Н. Г. Шарко // Економіка та суспільство. – 2022. – № 37.
Короткий огляд (реферат): У статті визначено, що міжнародна міграція робочої сили є невід’ємною частиною економіки будь-якої країни, однак цей процес досить важко контролювати. Зазначено, що працівники мігранти сприяють економічному зростанню та розвитку в країнах призначення, тоді як країни походження отримують значну користь від грошових переказів і навичок, набутих мігрантами під час їхньої роботи за кордоном. Досліджено, що міграційний процес передбачає складні проблеми з точки зору захисту трудових мігрантів, міграційних зв’язків та міжнародного співробітництва. Розглянуто процес міграції робочої сили на міжнародному рівні. Виявлено стимулюючі мотиви виникнення трудової міграції, проаналізовано позитивні та негативні наслідки даного процесу на економіку України та визначено вплив пандемії COVID-19 на міжнародні міграційні процеси.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27496
Розташовується у зібраннях:Статті (МЕМ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
1195-Текст статті-1150-1-10-20220421.pdf231,9 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.