Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27560
Название: Лірика В. Свідзінського як об’єкт мовознавчого аналізу
Авторы: Сметана І.
Ключевые слова: ідіостиль
мотив
мотивна структура
трихотомічна модель мотиву
цикл
поетична мова
хронотоп
поетична лексика
поетичний синтаксис
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Сметана І. Лірика В. Свідзінського як об’єкт мовознавчого аналізу / І. Сметана // В притаєних думах : мотивіка творчості Володимира Свідзінського : монографія / І. Сметана, А. Тимченко. – Харків : Видавець Олександр Савчук, 2021. – С. 11-186.
Краткий осмотр (реферат): У монографії презентовано дослідження мотивіки творів Володимира Свідзінського з позицій літературознавства та мовознавства, окреслено характер художнього часопростору в поезії митця. Узагальнено наукові підходи до вивчення поетичної мови та ідіостилю автора; запропоновано інтерпретацію поняття мотиву ліричного твору, зокрема висунуто ідею про трихотомічну структуру мотиву. Здійснено літературознавчий аналіз мотивних домінант поезії В. Свідзінського; розглянуто мотив у системі міжтекстових зв’язків, з’ясовано характер циклічності лірики митця, на основі мотивного аналізу виявлено неавторські цикли творів та зроблено висновок про характер художнього світу В. Свідзінського. Схарактеризовано засоби реалізації ключових мотивів на лексичному та синтаксичному рівнях; відзначено смислову амбівалентність розглядуваних домінант. Проаналізовано структуру часопростору та його вербалізатори в текстах автора, установлено його багаторівневість, розглянуто функціювання лексичних засобів вираження хронотопу та виявлено характерні ознаки синтаксичної організації контекстів із ключовими словами й показові стилістичні прийоми образотворення та увиразнення. Виявлено специфіку поетичного ідіостилю В. Свідзінського в аспекті мовної репрезентації основних мотивів, часових та просторових координат. Для науковців, викладачів і студентів вищої школи, учителів української мови та літератури.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27560
Располагается в коллекциях:Монографії (УМПІГ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Сметана І.І., Тимченко А.О. В притаєних думах_монограф..pdf929,38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.