Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27666
Название: Обґрунтування переваг та недоліків оподаткування сімейних доходів
Авторы: Найденко О. Є.
Карпова В. В.
Ключевые слова: сімейне оподаткування
моделі сімейного оподаткування
методи сімейного оподаткування
податок на доходи фізичних осіб
сімейні коефіцієнти
податкові класи
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Найденко О. Є. Обґрунтування переваг та недоліків оподаткування сімейних доходів / О. Є. Найденко, В. В. Карпова // Бізнес-навігатор. – 2022. – № 1 (68). – С. 120-126.
Краткий осмотр (реферат): Розглянуто сутність та зміст оподаткування сімейних доходів. Виокремлено елементи сімейного оподаткування. Проаналізовано моделі сімейного оподаткування та визначено їхні переваги та недоліки. Розглянуто методики оподаткування членів подружжя у зарубіжних країнах: спільні доходи та окремі доходи. Досліджено підходи до встановлення елементів сімейного оподаткування в різних країнах світу. На підставі проведеного аналізу сімейного оподаткування обґрунтовано основні характерні риси, притаманні системі сімейного оподаткування в зарубіжних країнах. Доведено, що найбільш доцільною моделлю сімейного оподаткування в Україні буде французька модель, яка передбачає застосування сімейних коефіцієнтів залежно від кількості дітей. Проаналізовано основні переваги і ризики впровадження системи сімейного оподаткування та визначено, що така система оподаткування має забезпечувати паритет інтересів держави (щодо наповнення бюджету) та платників податків (щодо застосування податкових пільг під час оподаткування доходів сімей).
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27666
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Найденко_Карпова_Стаття_Оподаткування сімейних доходів.pdf1,52 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.