Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27673
Название: Світові фінансові кризи та їхній вплив на міжнародний бізнес
Авторы: Булкіна І. А.
Булкін С. М.
Ключевые слова: фінансові кризи
міжнародний бізнес
міжнародна торгівля
вплив
показники економіки
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Булкіна І. А. Світові фінансові кризи та їхній вплив на міжнародний бізнес / І. А. Булкіна, С. М. Булкін // Інфраструктура ринку. – 2021. – № 61. – С. 13-19.
Краткий осмотр (реферат): У статті проведено аналіз наслідків фінансової кризи для міжнародної торгівлі як однієї з форм міжнародного бізнесу. Виділено чотири основних способи підтримки міжнародної торгівлі фінансовим сектором, які демонструють прямий зв'язок між ними. Окрім того, у роботі визначено, що вплив фінансових криз на міжнародний бізнес можна визначити опосередковано, шляхом порівняння динаміки основних показників ключових економік світу (Китай, Російська Федерація, Велика Британія, США, Німеччина) та України як безпосереднього відображення платоспроможності суб’єктів міжнародного бізнесу. З огляду на таке, на основі даних МВФ було проведено аналіз показників ВВП у поточних цінах, дефлятора ВВП, валового боргу сектору державного управління, чисельності населення, рівня безробіття, загального обсягу інвестицій, обсягу експорту та обсягів імпорту товарів та послуг. За результатами проведено аналізу встановлено, що фінансова криза негативно вплинула на зростання економіки досліджуваних держав: міжнародний імідж чотирьох із шести досліджуваних країн (США, Велика Британія, Російська Федерація та Україна) знизився. Такі тенденції негативно відображуються на розвитку міжнародного бізнесу цих держав. Встановлено, що більшість з досліджуваних країн зазнали значних втрат економіки, їх посткризовий період триває й наразі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27673
Располагается в коллекциях:Статті (МЕВ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Булкіна ІА.pdf694,48 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.