Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27780
Название: Загальна характеристика електронних цінних паперів за законодавством України
Авторы: Трофименко Д. С.
Ключевые слова: електронні цінні папери
дематеріалізація цінних паперів
об’єкти цивільного права
носій майнових прав, інкорпорованих у цінних паперах
Дата публикации: 2021
Библиографическое описание: Трофименко Д. С. Загальна характеристика електронних цінних паперів за законодавством України / Д. С. Трофимемнко // Юридичний науковий електронний журнал. – 2021. – № 11. С. – 247-251.
Краткий осмотр (реферат): На основі аналізу законодавства та правових джерел розглянуто електронні цінні папери як об’єкти цивільних прав, визначено їх основні ознаки, надано правову характеристику дематералізованим цінним паперам. Автором доводиться теза, що паперовий сертифікат цінних паперів мав значення певного атрибуту, необхідного для участі у цивільному обігу цінних паперів як оборотоздатних майнових прав. Обліковий запис як данина технологічного розвитку ХХ століття замінив паперовий бланк на більш принагідний, сучасний, здатний до швидкого реагування інший атрибут, однак цінні папери не змінили свого конституціонального призначення: посвідчення майнових прав. Законодавчий підхід до визнання цінних паперів як документів обумовлений лише необхідністю визнання матеріальної природи носія прав, інкорпорованих у цінних паперах, на який покладається функція їх посвідчення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27780
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття Трофименко Д.С. Ознаки електронних цінних паперів.pdf430,38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.