Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27866
Название: Формування трансверсальних компетентностей у студентів ЗВО на основі гібрідного навчання
Авторы: Борова Т. А.
Ведь Т. М.
Чжанг Цайджин
Ключевые слова: трансверсальні компетентності
складові трансферсальних компетентностей
гібридне навчання
змішане навчання
студенти ЗВО
неформальна освіта
формальна освіта
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Борова Т. А. Формування трансверсальних компетентностей у студентів ЗВО на основі гібрідного навчання / Т. А. Борова, Т. М. Ведь, Цайджин Чжанг // Адаптивне управління: теорія і практика. Серія «Педагогіка». – 2022. – Вип. 13 (25).
Краткий осмотр (реферат): Формування трансверсальних компетентностей у студентів закладів вищої освіти шляхом застосування форм змішаного та гібридного навчання на основі формальної та неформальної освіти є актуальним для сьогодення і є однією з довгострокових цілей сучасних аспектів освітньої інтеграції. Особливістю трансверсальних компетентностей вважається перенесення їх на робочу ситуацію не залежно від того, де і коли вони були сформовані. Трансверсальні компетентності характеризуються як такі, які описують знання, навички та цінності, що допоможуть майбутнім фахівцям реалізувати себе як особистість та професіонал, а також знайти роботу, своє місце в житті та суспільстві. Тому вища освіта покликана створити умови для підготовки спеціаліста інноваційного типу, який володіє трансверсальними компетентностями, що дозволить людині оптимізувати свою роботу. Виокремлєння різних складових трансверсальних компетентностей надає можливості більш детально їх розглянути та інтерпретувати їх у навчальному процесі. Серед основних є критичне і інноваційне мислення, інтерперсональні навички, інтраперсональні навички та медіа й інформаційна грамотність. З урахуванням того, що трансверсальні компетентності можуть бути сформовані під час освіти як формальної, так і неформальної на основі сучасних форм навчання до яких відносяться як традиційні, змішані, так і гібридні. Гібридне навчання визначається як освітня діяльність, яка відбувається у синхронному та асинхронному режимах як традиційно та онлайн з присутністю фізичною, так і дистанційно. Для класифікації гібридного навчання визначено його відмінні риси. Формування у студентів трансверсальних компетентностей може відбуватися не тільки за допомогою традиційних форм і методів навчання, а нині більше за допомогою різноманітних форм, які відбивають реалії сьогодення, багато спеціалістів працюють віддалено сьогодні і саме гнучкий підбір форм навчання дадуть можливість студентам змоделювати різні робочі режими. Залучення в освітнє середовище ЗВО гібридного навчання та нетрадиційної форми навчання, уможливлюють формування, наприклад, інтраперсональних навичок студентів, тому що вимагають від студента самодисципліни, ентузіазму, наполегливості, мотивації, емпатії, чесності, цілеспрямованості, які також необхідні для зростання фахівця як професіонала у будь якій сфері.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/27866
Располагается в коллекциях:Статті (ПІФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття_0.pdf270,66 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.