Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28025
Название: Стале споживання як один з методів рішення екологічних проблем
Авторы: Івашура А. А.
Ключевые слова: споживча культура
сталість
стала діяльність
екологічні аспекти
свідоме споживання
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Івашура А. А. Стале споживання як один з методів рішення екологічних проблем / А. А. Івашура // Актуальні проблеми та перспективи розвитку фундаментальних, прикладних, загальнотехнічних та безпекових наук : матер. ІІ Всеукр. наук.-практ. конф., м. Київ, 29 черв. 2022 р. – Київ: НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2022. – С. 11-14.
Краткий осмотр (реферат): Об'єктом нашого дослідження є сталість у виробництві та споживанні. Обговорюється необхідність стратегії, яка б об’єднувала стале виробництво та стале споживання в один кластер. Це дозволить впроваджувати сталі ініціативи орієнтуючись на системні зміни та важливі сфери виробництва та споживання. Бездумне споживання – це надмірна купівля товарів без урахування життєвого циклу цієї покупки, яка завдає шкоди навколишньому середовищу та руйнує психічне здоров'я людини, замінюючи загальнолюдські цінності "залежністю від речей", підживлюючи уявне щастя черговою покупкою. Сьогодні вирішальну роль у цій проблемі відіграють соціальні мережі, поширюючи інформацію про швидку моду та культуру споживання. А великі маркетплейси підпорядковують собі ці звички шляхом постійного зниження ціни та прискореною або безкоштовною доставкою. Усе це відбувається на руїнах навколишнього природного середовища в прагненні втамувати голод клієнтів. Останнім часом бездумне споживання також підживлюється "зеленим промиванням мізків". Цей феномен використання благих намірів споживачів увічнює систему дезінформації. Така практика використовує оманливі маркетингові методи, щоб змусити споживачів думати, що вони купують щось корисне для навколишнього середовища, хоча насправді це може бути не так.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28025
Располагается в коллекциях:Статті (ГРБ)



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.