Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28134
Название: Електронне урядування та цифрові технології під час пандемії
Авторы: Лукашев С. В.
Ющенко Н. В.
Ключевые слова: електронне урядування
цифрові технології
цифрові сервіси
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Лукашев С. В. Електронне урядування та цифрові технології під час пандемії / С. В. Лукашев, Н. В. Ющенко // Розвиток партнерства Україна – ЄС у сфері державного управління (в рамках реалізації Модулю «Демократична децентралізація влади як європейський досвід державного управління» програми Еrasmus+: Жан Моне) : матер. міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 26 лист. 2020 р. : тези допов. – Харків: Константа, 2020. – С. 266-270.
Краткий осмотр (реферат): Ситуація, яка склалася у світі, поставила нові виклики урядам усіх країн, прискорила розвиток цифрової співпраці та забезпечила розширення нових цифрових інструментів. ІКТ технології під час пандемії COVID-19 стали основною сполучною ланкою між урядами та громадянами, працівниками сфери охорони здоров’я та підприємств життєзабезпечення міст та країн. Використання цифрових технологій дало змогу забезпечити інформаційну підтримку громадян, налагодити обмін оперативними даними за для координації роботи уряду та служб. Метою даної роботи є аналіз нових тенденцій у розвитку електронного урядування та обґрунтування цифрових інструментів у період пандемії в світі. Проведено огляд та аналіз сервісів від поширення статистичної інформації, виявлення найбільш вразливих груп громадян та порушників карантину чи соціальної дистанції до «віртуального лікаря», заснованого на штучному інтелекті. Визначено, що забезпечення ефективної взаємодії представників держави з суспільством повинно спиратися на стабільну основу: доступний широкосмуговий зв'язок, цифрові компетентності службовців та населення, забезпечення безпеки інформації та приватних даних. Особливої уваги та доступу до цифрових інструментів потребують соціально незахищені шари населення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28134
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Лукашов_Ющенко.Електронне урядування та цифрові .pdf104,41 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.