Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28241
Название: Сучасний стан і тенденції економічної нерівності населення у ринковій економіці України
Авторы: Черкашина Т. С.
Ключевые слова: економічна нерівність
стратифікаційні групи
“середній клас”
коефіцієнт Джині за доходом
коефіцієнт Джині за майном
децільний коефіцієнт
квантильний коефіцієнт
коефіцієнт Палма
“тінізація” нетрудових доходів
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Черкашина Т. С. Сучасний стан і тенденції економічної нерівності населення у ринковій економіці України / Т. С. Черкашина // Розвиток партнерства ЄС – Україна в публічному управлінні” (в рамках реалізації Модулю “Демократична децентралізація влади як європейський досвід державного управління” програми Erasmus+: Жан Моне)” (online) : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 25 лист. 2022 р. : тези допов. – Харків, 2022. – С. 499-502.
Краткий осмотр (реферат): Проаналізовано стан і тенденції економічної нерівності населення в економіці України впродовж 2015-2021 рр. Виявлено, що в умовах ринку економічна нерівність населення України за доходами є невисокою, навіть однією з найнижчих серед країн Європи; у той же час вкрай нерівномірним є розподіл власності (об’єктів житлової та комерційної нерухомості, рухомого та нерухомого майна, земельних ділянок, фінансових та цифрових активів) між різними стратифікаційними групами. Також встановлено, що спостерігається чітка тенденція до концентрації фінансового капіталу серед найбільш заможних верств та одночасне зменшення доходів громадян з низькими та середніми доходами, що вказує на те, що в Україні майже відсутній так званий “середній клас”.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28241
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Tezisi_PU_2022_499-502.pdf405,48 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.