Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28242
Название: Регіональні особливості диференціації доходів населення у ринковій економіці України
Авторы: Черкашина Т. С.
Ключевые слова: доходи населення
реальні доходи
номінальні доходи
номінальна заробітна плата
наявний дохід населення
національний дохід
диференціація доходів
економічна нерівність
ринкова економіка
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Черкашина Т. С. Регіональні особливості диференціації доходів населення у ринковій економіці України / Т. С. Черкашина // Формування ефективної системи управління та публічного адміністрування в умовах транзитивної економіки : матеріали IV Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції, 21 вер. 2022 р. : тези допов. – Харків, 2022. – C. 101-104.
Краткий осмотр (реферат): Проаналізовано регіональні особливості економічної нерівності та диференціації доходів населення України впродовж 2015-2020 рр. за допомогою двох показників: номінальна заробітна плата та наявний дохід населення. Встановлено, що у ринковій економіці України існують значні регіональні відмінності у формуванні доходів населення, які обумовлені структурними асиметріями, що полягають у зосередженні економічного, в-основному промислового, потенціалу у східних і центральних регіонах країни. Визначено, що регіональними лідерами за показником трудових і нетрудових доходів є Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська та Миколаївська області, а регіональними аутсайдерами – Волинська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Чернівецька та Чернігівська області.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28242
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Zbirnik_tez_konf__2022 (1).pdf4,04 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.