Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28247
Название: Особливості правничої професії в умовах воєнного стану
Авторы: Остапенко О. Г.
Ключевые слова: правнича професія
юрист
викладач правових дисциплін
дослідник у галузі права
воєнний стан
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Остапенко О. Г. Особливості правничої професії в умовах воєнного стану / О. Г. Остапенко // Виклики правничої професії в умовах воєнного стану : матеріали круглого столу до Дня юриста, 6 жовтня 2022 р. - Харків: ХНПУ імені Г.С. Сковороди, 2022. - С. 44-46.
Краткий осмотр (реферат): Тривалий процес побудови в Україні правової, соціальної, демократичної держави, реалізація конституційної реформи фактично з моменту проголошення незалежності й до сьогодні, інтенсивне реформування судової системи відповідно до міжнародних та європейських стандартів (особливо після 2016 року), враховуючи сучасний стан перебування країни у боротьбі зі збройною агресією Російської Федерації, актуальність дослідження проблем юридичної освіти та змісту правничої професії зростає. Величезну роль у формуванні правосвідомості та високої правової культури як майбутніх праників, так і молоді в цілому відіграють такі представники правничої професії як викладачі та дослідники права. Викладання правових дисциплін вимагає як якісної теоретичної підготовки викладача, так і його обізнаності в сучасних тенденціях і практиці реалізації національного та міжнародного законодавства в умовах сьогодення – воєнного стану. Перед дослідниками стоїть складне завдання пошуку механізмів ефективного виходу і подолання у майбутньому наслідків збройної агресії, способів відновлення та захисту порушених прав учасників конфлікту. Отже, особливості правничої професії в умовах воєнного стану зумовлені самим фактом його впровадження, що характеризується певними обмеженнями прав і свобод і взагалі специфікою цього спеціального правового режиму. Перед правниками стоїть важливе завдання – забезпечити збереження української державності та створити умови для подальшого відновлення належного рівня добробуту населення, порушених прав і свободі громадян та України як суб’єкта міжнародного права внаслідок збройної агресії з метою майбутнього процвітання Української держави.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28247
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
download 1.pdf362,22 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.