Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28262
Название: Екологізація економіки як один із чинників сталого розвитку суспільства
Авторы: Мащенко М. А.
Ключевые слова: екологічні аспекти
сталий розвиток
соціально-економічний розвиток
інвайронментальна безпека
суспільство
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Мащенко М. А. Екологізація економіки як один із чинників сталого розвитку суспільства / М. А. Мащенко //Екологічні та соціальні аспекти розвитку економіки в умовах євроінтеграції: тези доповідей ІХ Всеукраїнської науково-практичної конференції, 26-28 жовтня 2022 р. : тези допов. / за ред. Г.В. Табацкової. - Миколаїв, 2022. – С. 30-32.
Краткий осмотр (реферат): Обґрунтовано екологізацію економіки як одного із чинників сталого економічного розвитку. Концепція сталого розвитку з'явилася в результаті об'єднання трьох основних точок зору: економічної; соціальної; екологічної. З економічної точки зору концепція має на увазі оптимальне використання обмежених ресурсів і застосування екологічних технологій у виробництві товарів та послуг, включаючи видобуток і переробку сировини, створення екологічно прийнятної продукції, мінімізацію, переробку й знищення відходів. Досліджено соціальну складову сталого розвитку, яка орієнтована на людину й спрямована на збереження стабільності соціальних і культурних систем, у тому числі, на скорочення числа руйнівних конфліктів між людьми. З екологічної точки зору, сталий розвиток забезпечує цілісність біологічних і фізичних природних систем. Особливе значення має життєздатність екосистем, від яких залежить глобальна стабільність всієї біосфери.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28262
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
1_Мащенко.pdf194,12 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.