Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28315
Название: Проблеми формування кадрового потенціалу галузі охорони здоров’я в умовах пандемії СOVID-19 у світі
Авторы: Орлова Н. С.
Ключевые слова: публічне управління
охорона здоров’я
кадровий потенціал
пандемія
персонал
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Орлова Н. С. Проблеми формування кадрового потенціалу галузі охорони здоров’я в умовах пандемії СOVID-19 у світі / Н. С. Орлова // Наукові інновації та передові технології. - 2022. - №10 (12). - С. 112-122.
Краткий осмотр (реферат): В статті доведено, що одним із ключових факторів ефективності та досягнення цілей в сфері охорони здоров’я є кадрові ресурси. Основа сильного та ефективного кадрового потенціалу системи охорони здоров’я, здатного реагувати на мінливі потреби в галузі охорони здоров’я, вимагає стратегічного планування розвитку навичок медичних працівників відповідно до потреб населення та умов сучасності. Виділено міжнародно-правові документи ВООЗ (Глобальний кодекс практики ВООЗ щодо міжнародного найму персоналу охорони здоров’я, Глобальна стратегія ВООЗ щодо людських ресурсів для охорони здоров’я-2030, План дій «Працювати заради здоров’я» на 2022–2030 рр.), які забезпечують ефективність системи управління кадровими ресурсами в сфері охорони здоров’я. Аналіз кадрового потенціалу системи охорони здоров'я, рівня та структури оплати праці показав, що кадрові ресурси системи охорони здоров'я нерівномірно поширені по всьому світу з великим географічним дисбалансом між регіонами та країнами, а також усередині країни. У багатьох країнах уряди можуть визначати або впливати на рівень і структуру винагороди лікарів, регулюючи їх плату або встановлюючи заробітну плату, коли лікарі працюють у державному секторі. Тенденції ринку праці в галузі охорони здоров'я доводять, що попит на медичних працівників випереджає пропозицію та створює серйозний тиск на системи охорони здоров’я в світі. Досліджено дефіцит медичних працівників на основі потреб у 2021 та 2030 роках за регіонами світу. Виділено проблеми управління кадровими ресурсами в сфері охорони здоров’я (особисті виклики, проблеми з організацією та власним персоналом, правові виклики). Доведено, що для забезпечення ефективного функціонування системи охорони здоров'я потрібні стратегічне планування, підтримка та зміцнення потенціалу кадрових ресурсів. Визначено ключові напрямки кадрової політики в сфері охорони здоров’я, реалізація яких дозволить сформувати кваліфікований мотивований кадровий потенціал в сфері охорони здоров’я, підвищити її ефективність та забезпечити сталий розвиток.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28315
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Орлова_-Текст статті-2609-1-10-20221009.pdf274,11 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.