Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28320
Название: Ознаки недобросовісної конкуренції
Авторы: Трофименко Д. С.
Ключевые слова: конкуренція
правове регулювання змаганням між суб’єктами господарювання
добросовісна/недобросовісна конкуренція
ЗУ «Про захист від недобросовісної конкуренції»
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Трофименко Д. С. Ознаки недобросовісної конкуренції / Д. С. Трофименко // Виклики правничої професії в умовах воєнного стану : тези доповідей та наукових повідомлень учасників круглого столу присвяченого до Дня юриста, 6 жовтня 2022 р. : тези допов. / уклад.: О.О. Коваленко, Т.Г. Головань, М.Д. Ждан ; за ред. О.О. Коваленко. – Харків: ХНПУ імені Г.С. Сковороди, 2022. – С. 74-77.
Краткий осмотр (реферат): Конкуренція є рушійною силою розвитку цивілізованої економіки будь-якої країни. Необхідність постійного змагання у здобутті власного споживача змушує суб’єктів господарювання повсякчас покращувати якість товарів та надання послуг, підтримувати адекватну цінову політику, що в цілому має позитивний вплив на рівень та якість життя населення. Активне сприяння розвитку конкуренції в Україні має бути пріоритетним напрямком діяльності держави на шляху забезпечення економічної безпеки. Ефективний розвиток конкуренції повинен будуватися на принципі забезпечення рівних умов усім учасникам ринкових відносин. Залежно від того, яким чином конкурують між собою учасники ринкових відносин, розрізняють досконалу (вільну) і недосконалу конкуренцію. Разом із тим, жоден нормативно-правовий акт не закріплює правила і принципи конкуренції, не надає поняття «добросовісної конкуренції», а в нормативно-правових актах міститься лише перелік правопорушень та види відповідальності за порушення законодавства у сфері економічної конкуренції.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28320
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Тези_Трофименко Д.С._Недобросовісна конкуренція.pdf240,28 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.