Please use this identifier to cite or link to this item: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28329
Title: Підвищення ефективності переривчастого шліфування
Authors: Новіков Ф. В.
Новіков Д. Ф.
Єрмоленко О. А.
Keywords: температура різання
якість обробки
оброблюваний матеріал
робочий виступ переривчастого круга
швидкість деталі
Issue Date: 2022
Citation: Новіков Ф. В. Підвищення ефективності переривчастого шліфування / Ф. В. Новіков, Д. Ф. Новіков, О. А. Єрмоленко // Нові та нетрадиційні технології в ресурсо- та енергозбереженні : матеріали міжнародної науково-технічної конференції, 24–25 лист. 2022 р. – Одеса: Національний університет «Одеська політехніка», 2022. – С. 92–93.
Abstract: Встановлено аналітичні залежності для визначення температури різання при шліфуванні суцільним та переривчастим кругами та обґрунтовано умови її зменшення. Показано, що при шліфуванні суцільним кругом це досягається застосуванням схеми багатопрохідного шліфування зі збільшеною швидкістю деталі. При шліфуванні переривчастим кругом – застосуванням схеми глибинного шліфування з відносно невеликою швидкістю деталі, а також шляхом збільшення кількості робочих виступів переривчастого круга. Отримано достатньо просту аналітичну залежність для визначення відношення температур різання при шліфуванні переривчастим і суцільним кругами. Як встановлено, ця залежність містить лише одну величину – кількість контактів робочих виступів переривчастого круга з фіксованим перетином оброблюваної деталі. Чим їх більше, тим менше це відношення температур різання і вище ефективність шліфування переривчастим кругом, що досягається в умовах глибинного шліфування. Результати досліджень рекомендується використовувати при розробці високопродуктивних технологічних процесів переривчастого шліфування деталей машин та виробів, виготовлених із важкооброблювальних матеріалів.
URI: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28329
Appears in Collections:Статті (ЗСЖіБЖ)

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Стр_92-93_из_Сборник_конференции_Одеса__2022_(1)-2.pdf305,81 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.