Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28331
Название: Умови зниження силової напруженості механічної обробки
Авторы: Полянський В. І.
Новіков Ф. В.
Ключевые слова: різець
енергоємність обробки
сила різання
умовний кут зсуву оброблюваного матеріалу
тертя у зоні різання
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Полянський В. І. Умови зниження силової напруженості механічної обробки / В. І. Полянський, Ф. В. Новіков // Нові та нетрадиційні технології в ресурсо- та енергозбереженні : матеріали міжнародної науково-технічної конференції, 24-25 лист. 2022 р. – Одеса: Національний університет «Одеська політехніка», 2022. – С. 109–111.
Краткий осмотр (реферат): У роботі отримано уточнену аналітичну залежність для визначення умовного кута зсуву оброблюваного матеріалу під час здійснення процесу різання, яка дозволяє наблизити розрахункові значення до експериментально встановлених. Показано, що у формуванні цього кута переважає радіальна складова сили різання, що й приводить до його значного зменшення (у 1,5 разів) відносно розрахункових значень, отриманих за відомою формулою професора Зворикіна К. О. На цій основі обґрунтовано умови зменшення енергоємності обробки та сили різання, які пов'язані, головним чином, зі зниженням інтенсивності тертя у зоні різання.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28331
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стр_109-111ы_из_Сборник_конференции_Одеса__2022_(1)-5.pdf394,5 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.