Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28374
Название: Особливості регулювання трудових відносин у правовому режимі ДІЯ СІТІ
Авторы: Алфімова А. С .
Єрофєєнко Л. В.
Ключевые слова: гіг-контракт
Дія Сіті
регулювання трудових відносин у гіг-економіці
IT-індустрія
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Алфімова А. С. Особливості регулювання трудових відносин у правовому режимі ДІЯ СІТІ / А. С . Алфімова, Л. В. Єрофєєнко // Проблеми законодавства в умовах світової кризи : матеріали науково-практичної конференції, Дніпро, 9-10 грудня 2022 р. : тези допов. – Одеса: Вид. «Молодий вчений», 2022. – С. 46–51.
Краткий осмотр (реферат): Стимулювання розвитку вітчизняної IT-індустрії шляхом створення більш гнучкого правового та податкового поля є передумовою приваблення іноземних інвесторів, що дозволить створити більш прозорі та конкурентні умови ведення бізнесу. В Україні компанії з онлайн-платформами залучають працівників у сфері ІТ, особливо high-level спеціалістів, як самостійних підрядників зі статусом ФОП за цивільно-правовими договорами, нерідко допомагаючи в його набутті. Однак, останнім часом стали помітними спроби надати цим відносинам правової форми. Юридичні особи, які створені та діють відповідно до чинного законодавства України і прагнуть отримати зазначені правові можливості, привілеї податкового, адміністративного та іншого характеру, мають набути статус резидента Дія Сіті, що є основним суб’єктом у досліджуваних правовідносинах. Для його отримання необхідно додержуватися певних правил, зокрема, компанії-резиденти повинні займатися щонайменше одним із дозволених видів діяльності в ІТ-сфері та отримувати від нього кваліфікований мінімум доходу. Також, вони мають виконувати законодавчі вимоги щодо розміру середньої місячної винагороди залученим працівникам та гіг-спеціалістам, що повинно становити не менше, ніж еквівалент 1 200 євро, та стосовно середньооблікової кількості співробітників, яка має складати не менше 9 осіб. Отже, з метою регулювання відносин у цьому віртуальному середовищі законодавством вводиться новий термін, який відсутній у національному праві інших держав так само, як і в праві ЄС – гіг-контракт. Щодо IT-компаній, то гіг- контракт для них є гнучким інструментом отримання креативних послуг інноваційної спрямованості заради досягнення поставлених цілей у конкретно визначені строки. Його особливістю є поєднання положень, що притаманні одночасно і трудовим, і цивільно-правовим відносинам. Створення механізму правового регулювання трудових відносин у гіг-економіці сприятиме підвищенню рівня прозорості ведення бізнесу у сфері інноваційних технологій та формуванню більш потужного вітчизняного ринку IT-індустрії із привабливими умовами для залучення іноземних інвестицій.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28374
Располагается в коллекциях:Статті студентів (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Єрофеєнко.pdf202,26 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.