Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28440
Название: Сучасні стратегії експортно-імпортної діяльності промислових підприємств та їх обгрунтування
Авторы: Балюк Ю. С.
Ключевые слова: стратегії підприємства
стратегічний набір сучасного підприємства
стратегія експортно-імпортної діяльності
логіка етапів формування стратегії
кореляційно-регресійна модель
залежність відносних темпів зростання результату
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Балюк Ю. С. Сучасні стратегії експортно-імпортної діяльності промислових підприємств та їх обгрунтування / Ю. С. Балюк // Бізнес Інформ. – 2022. – № 5. – С. 100 – 107.
Краткий осмотр (реферат): Сучасні стратегії експортно-імпортної діяльності промислових підприємств та їх обґрунтування Актуальність вирішення проблеми вибору стратегії експортно-імпортної діяльності пояснюється впровадженням нової економічної стратегії в Україні, яка ґрунтується на шести програмах безповоротної грантової підтримки малого та середнього бізнесу. Запропоновано сучасне визначення стратегії підприємства та стратегії експортно-імпортної діяльності. У статті обґрунтовано стратегічний набір сучасного промислового підприємства. Рекомендовано логіку етапів формування стратегії розвитку експортно-імпортної діяльності промислового підприємства, яка містить такі етапи: аналіз зовнішнього середовища та визначення його основних факторів, які впливають на експортно-імпортну діяльність; аналіз внутрішнього середовища та визначення його основних і найвпливовіших факторів експортно-імпортної діяльності; визначення проблеми функціонування та генеральної мети експортно-імпортної діяльності; визначення конкурентного середовища підприємства та позиції підприємства в ньому; розроблення альтернативних стратегій на основі сценаріїв розвитку подій (оптимістичного, песимістичного та найбільш достовірного); вибір стратегії експортно-імпортної діяльності серед альтернативних стратегій; обґрунтування інформаційно-аналітичного забезпечення розроблення стратегії; аналіз стійких, інерційних процесів експортно-імпортної діяльності підприємства та її розвитку; обґрунтування організації реалізації стратегії розвитку експортно-імпортної діяльності підприємства; формування середньострокових і оперативних планів реалізації стратегії розвитку експортно-імпортної діяльності підприємства. Також у статті запропоновано багатофакторну регресійну модель залежності відносних темпів зростання результативного показника від відносних щомісячних темпів зростання факторів. Перевагою цієї моделі є визначення впливу темпів зростання факторів на темпи зростання результативних показників.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28440
Располагается в коллекциях:Статті (ВМЕМ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Baliuk_business-inform-2022-5_0-pages-100_107.pdf1,39 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.