Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28615
Название: Модель прогнозування поведінки підприємства в умовах нестаціонарного середовища
Авторы: Раєвнєва О. В.
Тоузані Т.
Ключевые слова: поведінка підприємства
моделювання
прогностичні моделі
розвиток
управління
національна економіка
виробнича функція
авторегресія
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Раєвнєва О. В. Модель прогнозування поведінки підприємства в умовах нестаціонарного середовища / О. В. Раєвнєва, Т. Тоузані // Проблеми економіки. - 2019. - №4 (42). - С. 286-292.
Краткий осмотр (реферат): Мета статті полягає в побудові моделі прогнозування поведінки підприємства в умовах його взаємодії із зовнішнім середовищем з урахуванням формування та підтримки оптимальної траєкторії його поведінки. На підставі аналізу досліджень провідних учених було розглянуто категорію «поведінки підприємства» і визначено її взаємозв’язок з його розвитком. Сформовано правила побудови прогностичної моделі, що формують її методологічний базис і дозволяють врахувати різні аспекти поведінки підприємства в системі «підприємство – галузь – національна економіка». В результаті досліджень побудовано систему моделей прогнозування, яка містить виробничу функцію Кобба-Дуглаcа, лагові, авторегресійні та векторні авторегресійні моделі. В рамках цієї моделі досліджено такі блоки: блок виробництва, блок науково-технічного прогресу й інноваційно-маркетингової складової, блок фінансової та трудової складових, блок вигляду / іміджу підприємства у конкурентному середовищі, блок зовнішньої взаємодії. Запропонована модель прогнозування поведінки підприємства в умовах нестаціонарного зовнішнього середовища у вигляді системи функціональних залежностей дозволяє з системних позицій проаналізувати внутрішні та зовнішні можливості підприємства. Перспективою подальших досліджень у цьому напрямку є розробка цільових орієнтирів управління поведінкою підприємства в умовах флуктуаційного ринкового оточення з урахуванням його реальних і потенційних ресурсних можливостей та можливостей розвитку галузі й національної економіки.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28615
Располагается в коллекциях:Статті (СЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Раeвнeва,_Тоузани_Стаття.pdf479,13 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.