Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28754
Название: Розвиток інституту демократії партиципації в умовах децентралізації публічного управління : досвід Польщі
Авторы: Вацьковські К. С.
Гордієнко Л. Ю.
Ключевые слова: демократія
децентралізація
інститут
партиципація
публічне управління
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Вацьковські К. С. Розвиток інституту демократії партиципації в умовах децентралізації публічного управління : досвід Польщі / К. С. Вацьковські, Л. Ю.Гордієнко // Розвиток партнерства ЄС – Україна в публічному управління (в рамках реалізації модулю «Демократична децентралізація влади як європейський досвід державного управління» програми Erazmus+: Жан Моне) (онлайн): матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 25 листопада 2022 р. тези допов. – Харків ТОВ «Константа», 2022. – С. 61–64. (Укр. мова)
Краткий осмотр (реферат): Визнано, що на практиці в Польщі поняття децентралізації пов’язано з процедурою делегування організованим групам громадян певних управлінських функцій, які відносилися до компетенції центрального уряду. Підкреслено, що дуже важливу роль у системі представництва інтересів окремих груп громадян відіграє особливе самоврядування, яке виділяється за іншими критеріями і в межах якого забезпечується в тому числі демократія партиципації. Окреслено, що розвиток інституту демократії партиципації в умовах децентралізації публічного управління слід розглядати як систему взаємозв’язків та механізмів, що забезпечує участь громадян у прийнятті управлінських рішень в усіх сферах життєдіяльності і на всіх рівнях публічного життя.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28754
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Tezisi_PU_2022_61-64WackowskiGordienko.pdf307,43 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.