Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28819
Назва: Зарубіжний досвід здійснення моніторингу податкових витрат та перспективи його впровадження в Україні
Автори: Найденко О. Є.
Теми: податкові витрати
податкові пільги
доходи бюджету
втрати бюджету
моніторинг податкових витрат
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Найденко О. Є. Зарубіжний досвід здійснення моніторингу податкових витрат та перспективи його впровадження в Україні / О. Є. Найденко // Науковий погляд: Економіка та управління. – 2022. – №4(80). – С. 86 – 94.
Короткий огляд (реферат): В статті зосереджено увагу на проблемних аспектах застосування податкових пільг та доцільності моніторингу податкових витрат. Проаналізовано стан виконання доходної частини Зведеного бюджету України та встановлено його дефіцитність за підсумками 9 місяців 2022 року. Здійснено порівняння податкових надходжень в 2021 та 2022 роках. Узагальнено структуру податкових пільг в Україні на основі Довідника податкових пільг. Визначено, що основою контролю за податковими пільгами в зарубіжних країнах є концепція податкових витрат. Встановлено, що в більшості зарубіжних країн відсутній єдиний підхід до визначення складу податкових витрат, їх оцінки та порядку складання звітності за ними. Надано визначення поняття «моніторинг податкових витрат». Проаналізовано основні показники моніторингу податкових витрат у зарубіжних країнах. Визначено питому вагу податкових витрат в розрізі податків. Обґрунтовано доцільність здійснення моніторингу податкових витрат в Україні та запропоновано послідовність етапів моніторингу податкових витрат.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/28819
Розташовується у зібраннях:Статті (МСіФП)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Найденко_Податкові витрати.pdf1,63 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.