Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29007
Название: Митні режими експорту та імпорту: регулюючий аспект та податкові наслідки
Авторы: Найденко О. Є.
Гунько К. І.
Ключевые слова: митні режими
зовнішньоекономічна діяльність
експорт
імпорт
ліцензія
Інкотермс-2020
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Найденко О. Є. Митні режими експорту та імпорту: регулюючий аспект та податкові наслідки / О. Є. Найденко, К. І. Гунько // Економіка та суспільство. – 2022. – № 46.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто інструменти державного, митного та податкового регулювання застосування митних режимів експорту та імпорту. Зосереджено увагу на проблемах виконання бюджету та зменшення обсягів зовнішньоекономічної діяльності в зв’язку із воєнним станом. Узагальнено перелік регуляторних інструментів щодо здійснення експортних та імпортних операцій. Визначено проблеми та недоліки, пов’язані із державним регулюванням імпорту та експорту. Встановлено відсутність диференційованого підходу держави щодо вартості дозволів та ліцензій на здійснення зовнішньоекономічних операцій. Проаналізовано стан регуляторної політики держави щодо видачі ліцензій на експортні та імпортні операції. Узагальнено умови поміщення товарів в митні режими експорту та імпорту. Охарактеризовано податкові наслідки застосування митних режимів експорту та імпорту. Встановлено неузгодженість норм законодавства щодо визначення податкових наслідків в податковому обліку та умов постачання товарів Інкотермс-2020, що при певних умовах може збільшити податкове навантаження при застосуванні митних режимів експорту та імпорту. Обґрунтовано рекомендації щодо удосконалення державного, митного та податкового регулювання застосування митних режимів експорту та імпорту.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29007
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Найденко_Гунько_Митні режими.pdf177,16 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.