Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29026
Название: Імітаційне моделювання обробки евольвентних шліцьових з'єднань з модіфікованим профілем
Авторы: Нежебовський В. В.
Бережний Р. А.
Пермяков О. А.
Клочко О. О.
Старченко О. П.
Новіков Ф. В.
Ключевые слова: точність і шорсткість поверхні зубів
термічна обробка
зубодовбання
дискові прямозубі довбачі
черв'ячна фреза
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Нежебовський В. В. Імітаційне моделювання обробки евольвентних шліцьових з'єднань з модіфікованим профілем / В. В. Нежебовський, Р. А. Бережний, О. А. Пермяков та ін. // Нові та нетрадиційні технології в ресурсо- та енергозбереженні : матеріали міжнародної науково-технічної конференції, 24-25 листопада 2022 р. – Одеса: Національний університет «Одеська політехніка», 2022. – С. 90–91.
Краткий осмотр (реферат): Показано, що основним завданням імітаційного моделюванні технологічних процесів механічної обробки шліцьових поверхонь є забезпечення отримання готового виробу в межах норм стандарту ГОСТ6033-80 за призначеним ступенем точності виготовлення з мінімальною витратою матеріалу і праці, тобто мінімальними трудомісткістю і собівартістю. Запропоновано застосовувати для нарізання великогабаритних внутрішніх шліцьових поверхонь дискові прямозубі довбачі з модифікованим профілем. Показано, що у загальному випадку, профільна модифікація зубів колеса при зубодовбанні створюється модифікованим зубом довбача, виконаним у вигляді двох евольвентних ділянок з різними профільними кутами вихідного контуру. Для виконання розрахунку параметрів профільної модифікації довбачів профільні кути та інші параметри евольвенти піднутріння колеса визначають так само як і при розрахунку черв'ячних фрез. Такі довбачі мають найбільше застосування і менш дорогі порівняно з вартістю довбачів інших конструкцій. Критерієм придатності стандартного довбача для нарізування даного колеса є відсутність підрізання зубів, зрізання кромок біля головок зубів, інтерференції з перехідними поверхнями зуба і перевищення допустимого радіального зазору в передачі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29026
Располагается в коллекциях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
90-91- _2022 (1).pdf357,04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.