Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29027
Назва: Аналіз результатів дослідження процесу зубофрезерування шевронних зубчатих коліс
Автори: Камчатна-Степанова К. В.
Набока О. В.
Скидан Н. П.
Новіков Ф. В.
Півень Л. В.
Теми: процес різання
швидкість різання
якість поверхні
шорсткість
профілювання
Дата публікації: 2022
Бібліографічний опис: Камчатна-Степанова К. В. Аналіз результатів дослідження процесу зубофрезерування шевронних зубчатих коліс / К. В. Камчатна-Степанова, О. В. Набока, Н. П. Скидан та ін. // Нові та нетрадиційні технології в ресурсо- та енергозбереженні : матеріали міжнародної науково-технічної конференції, 24-25 листопада 2022 р. – Одеса: Національний університет «Одеська політехніка», 2022. – С. 59–60.
Короткий огляд (реферат): Запропоновано нову методику профілювання черв'ячних фрез зі зменшеним профільним кутом зубів для напівчистового та чистового зубофрезерування. Для підвищення точності фрез і оброблюваних ними коліс, відправну точку профілювання, в якій визначається профільний кут основного архімедового черв'яка фрези, рекомендується розташовувати не на початковому циліндрі базового евольвентного гелікоїда, а в середині робочої ділянки його витка. Показано, що зубооброблення загартованих шевронних зубчастих коліс на сучасних зубофрезувальних верстатах з ЧПУ дозволяє нарізати зуби без обмеження швидкості різання, в залежності від стійкості твердосплавної фрези та обробляти зі швидкістю до 5 м/с. Зміна подачі в межах S = 0,5 – 1,4 мм/об незначно впливає на точність зубофрезерування. Встановлено також, що традиційно застосовувані швидкості різання на важких зубофрезерувальних верстатах (у межах V = 12 – 18 м/хв) є несприятливим відносно шорсткості інтервалом швидкостей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29027
Розташовується у зібраннях:Статті (ЗСЖіБЖ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
стр 59-60 =, 2022.pdf461,19 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.