Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29189
Назва: Теоретичні основи фінішної механічної обробки
Автори: Новіков Ф. В.
Теми: ріжучі інструменти
шліфування
технологічна система
пружні переміщення
сила і температура різання
шорсткість поверхні
Дата публікації: 2023
Бібліографічний опис: Теоретичні основи фінішної механічної обробки [Електронний ресурс] : монографія / Ф. В. Новіков. – Дніпро : ЛІРА, 2023. – 340 с.
Короткий огляд (реферат): Узагальнено теоретичні рішення щодо визначення умов зменшення силової та теплової напруженостей процесів фінішної механічної обробки і підвищення точності, якості та продуктивності обробки. Показано визначальну роль енергоємності обробки у формуванні фізичних та технологічних параметрів лезової та абразивної обробок, особливо, параметрів процесу шліфування. Теоретично обґрунтовано технологічні можливості алмазного, переривчастого та внутрішнього шліфування із перпендикулярним розташуванням осей круга і оброблюваної деталі у досягненні високих показників шорсткості та зменшенні сили і температури різання. Проведено теоретичне порівняння пружних переміщень у технологічній системі, що визначають точність оброблюваних поверхонь, під час лезової та абразивної обробок. Розроблено методики вибору раціональних структур та параметрів операцій фінішної механічної обробки. Надано практичні рекомендації. Рекомендовано для студентів, аспірантів та викладачів інженерних та економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, а також для фахівців та керівників підприємств, які підвищують свою кваліфікацію.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29189
Розташовується у зібраннях:Монографії (ЗСЖіБЖ)

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Теоретичні основи фін. мех. обробки_ЛИРА.pdf11,48 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.