Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29209
Название: Місце міжнародного економічного права у системі права
Авторы: Сущ О. П.
Остапенко О. Г.
Матвєєва А. В.
Ключевые слова: міжнародне економічне право
міжнародні відносини
економічні відносини
правове регулювання
міжнародне приватне право
міжнародне публічне право
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Сущ О. П. Місце міжнародного економічного права у системі права / О. П. Сущ, О. Г. Остапенко, А. В. Матвєєва // Наукові інновації та передові технології (Серія «Державне управління», «Економіка», «Право», «Педагогіка», «Психологія»). - 2023. - № 3(17). - С. 176-184.
Краткий осмотр (реферат): У статті досліджено місце міжнародного економічного права в системі права. Визначено, що основними проблемними аспектами міжнародного економічного права є недостатність теоретико-правового осмислення його місця в системі права та правової природи відносин, що входять до предмета міжнародного економічного права. На підставі аналізу існуючи наукових праць у сфері міжнародного економічного права встановлено, що дослідження проблематики правового регулювання міжнародних економічних відносин та окремих інститутів міжнародного економічного права носить фрагментарний характер. Охарактеризовано історичні етапи становлення міжнародного економічного права в Україні. Визначено поняття предмету міжнародного економічного права, під яким необхідно розуміти сукупність відносин економічного характеру, що мають комерційну та/або некомерційну мету і виходять за межі національно-правового регулювання. Охарактеризовано суспільні відносини, що входять до предмету міжнародного економічного права. Вбачається, що до предмету міжнародного економічного права входять відносини щодо міжнародно-правового регулювання: трудових відносин; фінансових відносин; розрахункових відносин; кредитних відносин; зовнішньоекономічних відносин; діяльності ТНК; відносин у сфері перевезення; інвестиційної та інноваційної діяльності; ринків капіталів; права інтелектуальної власності тощо. Наголошено, що міжнародне економічне право є комплексною галуззю права, яка не може існувати ізольовано від міжнародного публічного права та міжнародного приватного права. Запропоновано визначення поняття міжнародного економічного права.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29209
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
3(17).pdf1,32 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.