Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29235
Название: Юридична характеристика спеціального інвестиційного договору
Авторы: Сущ О. П.
Ключевые слова: інвестування
спеціальний інвестиційний договір
інвестиційний договір
інвестор із значними інвестиціями
інвестиційне законодавство
державна підтримка
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Сущ О. П. Юридична характеристика спеціального інвестиційного договору / О. П. Сущ // Право та інновації. - 2023. - № 1(41). - С. 40–48.
Краткий осмотр (реферат): У статті досліджено договірну конструкцію спеціального інвестиційного договору та виявлено проблеми правового регулювання інвестиційних проектів із значними інвестиціями. Встановлено, що новелою інвестиційного законодавства стало закріплення у Законі України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями» договірної конструкції «спеціальний інвестиційний договір», у зв’язку з цим виникають питання щодо: коректності назви договірної конструкції «спеціальний інвестиційний договір»; правової природи відносин, що виникають на підставі спеціального інвестиційного договору, оскільки сторонами договірних зобов’язань є суб’єкти публічного та приватного права; особливостей укладання, виконання, розірвання спеціального інвестиційного договору та відповідальності сторін за неналежне виконання договірних відносин; об’єму суб’єктивних прав та юридичних обов’язків суб’єктів договірних відносин, оскільки у Законі України «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями» права та обов’язки сторін спеціального інвестиційного договору не відображено. Усі вказані питання потребують теоретико-правового осмислення. Встановлено ознаки спеціального інвестиційного договору, які вказують на його специфіку. Серед них: мета договору – реалізація інвестиційного проекту із значними інвестиціями; державна підтримка інвестиційних проектів із значними інвестиціями та специфічний склад суб’єктів договірних відносин (заявник, інвестор із значними інвестиціями та суб’єкти публічного права – держава в особі Кабінету Міністрів України та територіальна громада). Наведено юридичну характеристику спеціального інвестиційного договору та визначено особливості укладання, внесення змін та припинення спеціального інвестиційного договору. Обґрунтовано, що відсутність наукових праць з досліджуваної тематики вказує на необхідність подальшого вивчення особливостей укладання, виконання та розірвання спеціальних інвестиційних договорів, їх правової природи та об’єму прав і обов’язків сторін спеціального інвестиційного договору.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29235
Располагается в коллекциях:Статті (ПРЕ)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття_Сущ.PDF548,64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.