Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29258
Название: Роль митних органів у забезпеченні митної безпеки
Авторы: Тертична А. С.
Найденко О. Є.
Ключевые слова: митна безпека
митні органи
митні платежі
порушення митних правил
контрабанда
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Тертична А. С. Роль митних органів у забезпеченні митної безпеки / А. С. Тертична, О. Є. Найденко // Економіка та суспільство. – 2023. – № 48.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто роль митних органів у забезпеченні митної безпеки. Описано підходи до визначення поняття «митна безпека». Визначено організаційно-правове забезпечення митної безпеки. Визначено призначення та основні завдання митних органів у забезпеченні митної безпеки України. Розглянуто діяльність митних органів у здійснені міжнародного співробітництва у сфері митної справи. Проаналізовано деякі індикатори митної безпеки. Оцінено частку митних доходів у доходах Державного бюджету України та частку митних доходів у податках і зборах. Проаналізовано коефіцієнт покриття імпорту експортом. Досліджено динаміку надходжень митних платежів до Державного бюджету України. Оцінено роботу митних органів у виявленні митних правопорушень за 2020-2022 роки. Розглянуто випадки порушень митних правил та контрабанди. Обґрунтовано рекомендації щодо реалізації заходів при протидії порушенням митних правил та контрабанді.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29258
Располагается в коллекциях:Статті (МСіФП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Naydenko.pdf182,13 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.