Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29381
Название: Європейські моделі децентралізації управління: досвід для України
Авторы: Гавкалова Н. Л.
Гордієнко Л. Ю.
Ключевые слова: влада
децентралізація
досвід
модель
управління
політичні рішення
Дата публикации: 2023
Библиографическое описание: Гавкалова Н. Л. Європейські моделі децентралізації управління: досвід для України / Н. Л. Гавкалова, Л. Ю. Гордієнко // Управління змінами та інновації. – 2023. - № 5. – С. 5–8. (Укр. мова)
Краткий осмотр (реферат): Обґрунтовано актуальність децентралізації влади в Україні. Здійснено аналіз різних визначень поняття «децентралізація», які надані в спеціальній літературі. Розглянуто підходи щодо децентралізації влади в європейських країнах. Наведено перелік рамкових документів на основі яких здійснюється децентралізація управління в Європі. Підкреслено, що з метою децентралізації управління держави ЄС все більше використовують консультації для удосконалення якості політичних рішень та законів. Визначено складові єдиного європейського простору, з урахуванням яких здійснюється децентралізація управління в країнах ЄС. Визначено й охарактеризовано європейські моделі децентралізованого управління.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://repository.hneu.edu.ua/handle/123456789/29381
Располагается в коллекциях:Статті (ДУПАЕП)

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
62-Текст статті-57-1-10-20230320.pdf349,49 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.